Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NADÝMÁNÍ

  

ZÁNĚT

  

BOLEST

  

KAŠEL

  
Diskuze

SOOLANTRA KORONAVIRUS DISKUZE

 Milan  11.4.2024 18:02

ivermectin dokáže zneškodnit koronavirus (zpevňuje buněčné stěny a virus se tak nedokáže obalit buněčnou membránou, tzn, že se nedokáže množit). Jak je to s obsahem v této masti nevím, v každém případě jsem si ji objednal přes E-buy a už ji mám jako prevenci doma. Normálně se koupit nedá, je jen na předpis (stejně jako všechno, co nějak efektivně pomáhá).

Odpovědět

Odpověď

Re: soolantra diskuze
 Marie

A to tu mast budete jako jíst??? Protože tím že si ji někam namažete tak tím bude ivermektin účinkovat jen na tom namazaném místě. A co sliznice? Oči krk a nos. Mast ivermektinem proti covid 19 je prostě nesmysl.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Soolantra koronavirus diskuze
 Milan

Já jsem taky četl, že ivermektin zabíjí koronavirus. Tady je o tom vědecký článek. www.sciencedirect.co…
Uvádí se tam, že Ivermektin, který je FDA schválený jako antiparazitikum, má také širokospektrální antivirovou aktivitu in vitro. Nyní bylo prokázáno, že je inhibitorem kauzativního viru (SARS-CoV-2), s jediným přírůstkem do Vero-hSLAM buňky 2 hodiny po infekci SARS-CoV-2, které jsou schopné dosáhnout až 5 000-násobné redukce virové RNA po 48 hodinách. Ivermektin proto vyžaduje další zkoumání možných přínosů pro člověka.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Soolantra koronavirus diskuze
 Cempírek

Přesně to jste vy, co se chytáte každé fámy! V celém tom vědeckém článku je mnohokrát napsáno, že výzkum byl IN VITRO! To znamená, že vše bylo zkoumáno jen v laboratoři. Navíc z toho není jasné jaká dávka je účinná a jaký má být interval v dávkování. Ivermektin je především jed! A jeho jedovatosti se využívá při léčbě parazitů ve střevním traktu, kůži a očích. Ivermektin je relativně bezpečný, ale má i své nežádoucí účinky, zejména může způsobit vážnou alergickou reakci a interagovat s jinými léky. Brát ho jen tak, jako prevenci před onemocněním covid 19, je hazardování se svým zdravím. Nyní se teprve zkoumá účinnost Ivermektinu na lidech proti covid 19 a teprve se bude upřesňovat způsob bezpečného použití. Přesné vyjádření k tomuto je zde www.fda.gov/animal-v…

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Soolantra koronavirus diskuze
 Hana

Tady je jak se má davkovat ivermektin.

Forma: perorální tableta
Síla: 3 mg

Dávkování při infekci parazity ve střevním traktu

Dávkování pro dospělé (ve věku 18–64 let)

Typické dávkování: 200 mcg / kg tělesné hmotnosti užívané jako jedna dávka. Většina lidí nebude potřebovat více než jednu dávku.

Dávkování pro děti (ve věku 0–17 let)

Pro děti, které váží 33 kg (15 kg) nebo více

Typické dávkování: 200 mcg / kg tělesné hmotnosti užívané jako jedna dávka. Většina dětí nebude potřebovat více než jednu dávku.

Pro děti s hmotností menší než 15 kg

Nebylo potvrzeno, že tento lék je bezpečný a účinný pro použití u těchto dětí.

Dávkování pro seniory (ve věku 65 let a starší)

Játra seniorů nemusí fungovat tak dobře, jako dříve. To může způsobit, že tělo zpracuje léky pomaleji. Výsledkem je, že více tohoto léku může zůstat v těle déle. To zvyšuje riziko nežádoucích účinků.

Opakování dávky je možné nejdříve za 3 měsíce.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Soolantra koronavirus diskuze
 Richard

V jedné masti Soolantra je 300 mg ivermektinu, takže ti bude stačit, když spolkneš 1/20 obsahu tý tuby.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Soolantra koronavirus diskuze
 Dana

Pozor! V České republice není ivermektin schválen pro vnitřní užívání u lidí.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Soolantra koronavirus diskuze
 Tomáš

Ivermektin se v USA normálně používá i pro lidi a přípravek se jmenuje Stromectol. Stromectol je v USA k dostání v tabletách po 3 miligramech ivermectinu a jen na lékařský předpis. Dospělý 90 kilový člověk potřebuje 18 miligramů ivermectinu (6 tablet). Žena 60 kg potřebuje 12 miligramů ivermectinu (3 tablety). V Evropě je ivermektin dostupný jen pro zvířata jako veterinární léčivo s názvem Biomectin. K dostání je volně bez předpisu například v Anglii a dá se objednat přes internet tady například www.viovet.co.uk/Bim…
Jde o dávku pro koně s obsahem 100 miligramů ivermektinu, takže vystačí pro 5 až 6 lidí. Před použitím těchto veterinárních přípravků pro lidi varoval v posledních dnech Federální úřad pro kontrolu léčiv v USA a to ve smyslu, že bezpečnost těchto přípravků byla ověřena jen na zvířatech a u lidí není známa míra bezpečnosti.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Soolantra diskuze

 Jitka

Několik let se potýkám s růžovkou kůže, teď jsem se tady dozvěděla že mast Soolantra mi může pomoc na růžovku. Můžu ji normálně koupit? A jaká je její cena?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

Babske-rady

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS